Versionsbrev INFOFLEX FORDON 8.1

Viktigt vid uppdatering

När du har uppdaterat din klient till senaste versionen är det viktigt att du ser till att alla era andra klienter också blir uppdaterade, så att ni kör med samma version. Vid uppdatering till 6.0 eller senare version så måste alla era klienter vara uppdaterade för att ni ska kunna köra med dem. Tidigare versioner går inte att starta.

Artikelregistret

Artikelregistret har fått nytt utseende och nya funktioner. Fönstret är uppdelat i två delar, den vänstra delen visar artikelregistret som en lista, som du kan filtrera och söka i. Klickar du på en artikel i listan öppnar du artikeln för redigering i fönstrets högra del. För att lägga till nya artiklar måste du nu klicka på en knapp i fönstrets nedre del.

Sökinställningar

Listorna har tidigare sökt i alla kolumner som visats, nu har du möjlighet att välja vilka kolumner du ska söka i även om du visar alla i listan. Det som tidigare var utökad sökning är nu standard sökmetod, vill du stänga av den får du kryssa i “Sök med exakt matchning”. Ändrar du inställningarna sparas de och återanvänds nästa gång du öppnar det aktuella sökfönstret.

För att ändra sökinställningarna, gå in i Arkiv-knappen i det aktuella sökfönstret och välj “Ändra sökinställningar”.

AD-katalogen

Nu har programmet stöd för AD:s nya webbkatalog, och den inbyggda webbläsaren är ersatt mot den webbläsare du själv använder som standard. Om du fortfarande kör den gamla katalogen behöver du gå in i Arkiv-Inställningar-AD och ändra webbadressen till:

https://katalog.adsverige.com

Övriga programförbättringar

  • Programmet har fått stöd för att återskapa betalningsjournaler (Utskrifter > Återuskrift av journal), utöver det som fanns tidigare för kassa- och fakturajournaler.
  • Justerad hantering av Senast använda dokument (Arkiv > Senast använda dokument).

Funktioner du redan har men kanske missat i INFOFLEX FORDON

Våra produkter utvecklas löpande med nya funktioner, förbättringar och anpassningar till bransch- och lagkrav.

Som kund har du fri tillgång till vår senaste version men långt ifrån alla nyheter uppmärksammas och blir inte använda. Via knappen hittar du en lista med produktnyheter vi utvecklat i våra senaste versioner.

Vårt tips är att titta igenom listan och se om det finns funktioner ni kan ha nytta av men som ni inte använt än.

Kontakta gärna support@infoflex.se om du har frågor.

Tips

Du vet väl att du alltid kan hitta den här information i programmet i menyn Hjälp -> Programinformation online. Under denna meny hittar du också bl.a. supporthjälpen och licensinformation.